Direktlänk till inlägg 12 december 2015
Lussekatter
Kvarg i degen gör dina lussekatter både saftigare och mer hållbara.
Receptet gäller för 35 st
Ingredienser
50 g jäst
100 g Arla® Svenskt Smör
5 dl Arla® mjölk
250 g Arla Köket Kesella® kvarg
1 pkt saffran à 0,5 g
1 1?2 dl strösocker
1?2 tsk salt
17 dl vetemjöl
russin
1 ägg
Gör så här:
Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till max 37°. Häll det över jästen. Tillsätt kvarg, saffran, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig. Låt jäsa övertäckt ca 30 min. Ta upp degen på mjölad bänk. Dela den i 35 bitar och baka ut till lussekatter. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Garnera med russin. Låt jäsa ca 30 min. Sätt ugnen på 225°. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen 5-8 min. Låt svalna på galler.
Hej Tänkte bara tipsa er om en hemmagjord ansiktsmask med avokado lite så här på söndagskvällen För torr hy *Mosa en halv avokado tillsammans med en tesked honung. *Applicera på ren hy och låt verka i ungefär en kvart. *Om du vill ly...
Hej Idag vart de två träningspass, det först var ju så klart legday i 1h, körde lätta övningar och lätta vikter, brände rätt så bra i benan och rumpan, andra passet var bodyattack i 55 min,så sjukt jobbigt men sjukt roligt,mina ben är spagetti!! ....
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 |
|||
14 |
15 |
16 | 17 |
18 |
19 | 20 | |||
21 |
22 |
23 |
24 | 25 |
26 | 27 |
|||
28 | 29 | 30 | 31 |
||||||
|