Alla inlägg under december 2015

Av Madelene Hedberg - 19 december 2015 13:00

Hej
Imorse så började jag och Peter göra lussekatter och hemma gjord pepparkaksdeg,medans vi bakade så lyssnade vi på julmusik och drack julmust. Det fattas bara snö!
Vi gjorde lussekatter med Kvarg ( dom jag la ut förut)
Lussekatterna är klara vart även en lussefläta som Peter gjorde är klar,.
Pepparkaksdegen ska ligga i kylskåpet över natten, imorgon blir det pepparkakor :).
Nu blir det lunch och sedan åka och träna. Det blir julbord med Peters familj och min familj sen vid 18.


Av Madelene Hedberg - 16 december 2015 13:44

Hej
Har inte skrivit på några dagar nu..
Men jag kommer skriva lite från måndags tills idag

Måndag:
Sjukt bra gympass i måndags, vart två persons bästa..
I bänken tog jag 45kg x5x6
I böj tog jag 70 kg x3x3
:)
Tisdags:
hade vi prov på pedagogik arbete, tror det gick bra haha, efter det åkte jag till globen ögonklinik för att kolla ögonen, ska tillbaka den 22/1 gör att kolla på glas.
Fick ögondroppar så att ögonen skulle slappna av och, efter 10 min så kunde jag inte se på nära håll, mina pupiller vart jätte stora. Haha, igår var det ingen idé att åka till gymmet, såg inget och hade ont i huvudet, men jag åkte ändå.
Hade bara pupiller i ögonen.
Onsdag:
Man kan säga att jag fick jullov idag, ska bara till skolan imorgon i ca 15 min för att kolla på en julshow.
Fick även en tidig julklapp av Peter som jag fick bestämma.
Vart nya skidglasögon!!

Av Madelene Hedberg - 12 december 2015 20:09

Lussekatter
Kvarg i degen gör dina lussekatter både saftigare och mer hållbara.

Receptet gäller för 35 st

Ingredienser
50 g jäst
100 g Arla® Svenskt Smör
5 dl Arla® mjölk
250 g Arla Köket Kesella® kvarg
1 pkt saffran à 0,5 g
1 1?2 dl strösocker
1?2 tsk salt
17 dl vetemjöl
russin
1 ägg
Gör så här:
Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till max 37°. Häll det över jästen. Tillsätt kvarg, saffran, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig. Låt jäsa övertäckt ca 30 min. Ta upp degen på mjölad bänk. Dela den i 35 bitar och baka ut till lussekatter. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Garnera med russin. Låt jäsa ca 30 min. Sätt ugnen på 225°. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen 5-8 min. Låt svalna på galler.

Av Madelene Hedberg - 12 december 2015 16:16

Hej i söndags vann jag hårprodukter från lyko,hämta ut det idag fick schampoo och balsam på 500ml var,kebelo heter märket jag fick, åter igen tack!
Hämta ut det på nacka forum, passade även på att köpa en klänning och strumpbyxor.
Klänningen kostade 199:-
Strumpbyxorna 2pack kostade 79:50:-.
Ha en fortsatt trevlig kväll :)

Av Madelene Hedberg - 11 december 2015 18:36

Hej
Idag får jag bebis mysa med little D
Det är någon speciell doft bebisar har, dom längtar så otroligt gott.
Skrev inget igår pga att jag inte hade något att skriva om..
2016 så kommer det vara mitt år, Diet i 3 månader så några kilon blir jag nog av med iallafall hoppas.
Flyttar även ihop med Peter i en ny byggd lägenhet.
Imorgon ska jag hämta min vinst jag vann i söndags hos lyko, kommer skriva mer imorgon om vad jag fick. :)

Av Madelene Hedberg - 9 december 2015 16:39

Hej
Idag är det vilo dag från gymmet då passade jag på att färga håret, vart inte så stor skillnad men lite mer volym fick jag iallafall, andvände garnier mousse i en brun färg. Första gången jag andvände mousse, det var riktigt bra och det skulle bara verka i 2 min.
Idag ska jag laga middag, fick diet nudlar från fitnessfestivalen, så jag tänkte Andvända dom idag och kyckling.
Passade även på att städa rummet.
Provade även Zlatan drickan idag, sjukt god!
Första gången jag drack den idag och kan verkligen rekommendera det.

Av Madelene Hedberg - 8 december 2015 21:54

8-12 port

2,5 dl socker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
3 ägg
100 g pepparkakor, krossade till fina smulor
150 g smält smör
1 msk pepparkakskrydda

Gör så här:
1 Värm ugnen till 200 grader.
2 Blanda samman ägg och socker. Vispa ej!!!
3 Blanda samman mjöl, vaniljpulver och salt i en bunke och tillsätt det i äggsmeten, blanda väl.
4 Tillsätt pepparkakssmulorna och blanda ytterligare.
5 Smält smöret och blanda ner pepparkakskryddan. Tillsätt pepparkakssmöret i smeten och blanda väl.
6 Häll smeten i en springform med löstagbar kant och som har bakplåtspapper i botten.
7 Grädda mitt i ugnen i 18-20 minuter, kakan skall dallra lite i mitten. Själv hade jag den inne i 18 minuter.
8 Låt svalna något.
9 Servera tillsammans med lättvispad grädde eller vaniljglass och pepparkakssmulor.

Av Madelene Hedberg - 8 december 2015 20:19

Hej
Ännu ett benpass, idag körde vi marklyft och militärpress.
Som uppvärmning så körde jag 8 intervallen på crosstrainer.
Marklyft:
Lätt uppvärmning på 20 kg ( bara stången)
60kg x 8x6
80kg x 6x 2 ( första gången utan bälte)
100kg 4x 1
Försökte på 110kg tre gånger men det gick bara inte.
Militärpress:
20kg x4x 2 ( bara stången).
/ M

Presentation


hej,jag heter Madelene är 21 år och bor i Stockolm, min blogg kommer att handla om foto,träningen och lite annat smått och gott. Hoppas du kommer gilla de :)

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< December 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards